Website optimalisatie

Website optimalisatie

De voordelen van website optimalisatie

Website optimalisatie is om diverse redenen van belang. Je website moet super snel zijn en geschikt zijn voor weergave op mobiele telefoons. Een snelle hosting zorgt voor een deel van de snelheid. Maar ook afbeeldingen zijn van invloed op de prestaties. Afbeeldingen moeten zo snel mogelijk worden geladen, ook op mobiele telefoons. Er zijn uiteraard nog meer factoren van invloed op de snelheid, zoals het gebruik van de juiste plugins, de hoeveelheid plugins en optimale code zoals HTML, CSS en javascript. 

Een website die geoptimaliseerd heeft diverse voordelen:

  • Verbeterde gebruikerservaring: een geoptimaliseerde website biedt een betere gebruikerservaring voor je bezoekers. Dit betekent dat de inhoud makkelijker te lezen en te navigeren is en dat bezoekers snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken.
  • Hogere SEO-scores: zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan websites die geoptimaliseerd zijn en kunnen deze hoger in de zoekresultaten plaatsen dan niet-geoptimaliseerde websites.
  • Meer conversies: website optimalisatie zorgt voor meer conversies en een hogere conversie ratio, omdat bezoekers sneller actie ondernemen en eerder geneigd zijn om de website nogmaals te bezoeken als deze goed presteert. 
  • Groter bereik: Steeds meer mensen gebruiken mobiele telefoons om online te gaan, dus een website die geoptimaliseerd is voor mobiele telefoons biedt toegang tot een groter publiek.
  • Verbetering van de merkbeleving: een optimaal presterende website verbetert de merkbeleving en geeft bezoekers het vertrouwen dat je bedrijf zich richt op de nieuwste technologieën en trends.
  • Verlaging van de bounce rate: een website die niet geoptimaliseerd is kan leiden tot een hogere bounce rate, waardoor bezoekers sneller de website verlaten en hoogstwaarschijnlijk nooit meer terugkomen. Website optimalisatie verlaagt de bounce rate en verlengt de tijd die bezoekers op de website doorbrengen. 

Een geoptimaliseerde website zorgt dus voor een prettige ervaring. Daarmee wordt de bounce rate verlaagd en de duur van het bezoek verlengd. Hierdoor wordt de kans groter dat je websitebezoekers over gaan tot een aankoop, het invullen van het contactformulier of zich inschrijven voor je nieuwsbrief.  

Check het zelf en ontdek hoe je website scoort

Met PageSpeed Insights check je zelf de prestaties van jouw eigen website. 

PageSpeed Insights is een tool ontwikkeld door Google die jou helpt bij het verbeteren van de snelheid en prestaties van je website. De tool analyseert jouw website en geeft inzicht in de snelheid en prestaties en geeft aanbevelingen voor verbetering.

PageSpeed Insights maakt gebruik van de technologie achter Google PageSpeed, die bekend staat om zijn nauwkeurige analyse en betrouwbare prestatie-inschattingen. Hiermee krijg je dus snel en eenvoudig inzicht in de snelheid en prestaties van je website. Je krijgt ook tips om deze te verbeteren om een betere gebruikerservaring te bieden en hogere zoekmachine-resultaten te behalen. 

De tool is gratis beschikbaar via de PageSpeed website.

Website optimalisatie door juGO

Scoort je website slecht in de PageSpeed Insights test en kun je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je website?

Aan de hand van de PageSpeed Insights test en een grondige analyse van juGO krijgen we inzicht in de verbeterpunten. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden en gaan we aan de slag.

Neem contact op voor meer informatie en een oplossing op maat.

juGO VSP Bedankt

Zelf aan de slag met SEO en Google Ads?

Maak gebruik van deze 10 meest effectieve website optimalisatie tips. Zo leer je in minder dan 2,5 minuten wat je kunt doen om je website te verbeteren. 

Bekijk de 10 website optimalisatie tips of download het PDF bestand. 

Gebruik deze 10 tips om aan de slag te gaan met Google Ads. Hiermee leg je een sterke basis voor jouw rendabele Google Ads campagnes. 

Bekijk de 10 Google Ads tips voor beginners of download het PDF bestand.