Google Analytics 4

Google Analytics 4

Wat is Google analytics

Google Analytics is een gratis web-analyse-tool die je helpt bij het begrijpen hoe bezoekers je website gebruiken. Met Google Analytics krijg je inzicht in de verkeersbronnen, demografische gegevens, zoekopdrachten, prestaties en resultaten van je marketing activiteiten zoals Google Ads. 

Google Analytics biedt een overzicht van hoe bezoekers jouw website gebruiken, waaronder het aantal bezoekers, hoe lang ze op je website blijven, welke pagina’s ze bezoeken en hoe ze op je website zijn gekomen. Ook krijg je informatie over de verkeersbronnen zoals direct verkeer, betaald verkeer (Google Ads), organisch verkeer van zoekmachines, sociale media, referentiesites en bijvoorbeeld verkeer van je e-mail marketing campagne.

Je kunt ook de prestaties van specifieke pagina’s bekijken en beoordelen, zoals het aantal bezoekers en het bounce percentage. Hiermee kom je er ook achter waar eventuele verbeteringen nodig zijn.

Wil beter begrijpen hoe bezoekers je website gebruiken en wat je investeringen in online marketing zoals Google Ads echt opleveren? Dan is Google Analytics een must! 

Ons advies is dan ook om Google Analytics altijd te gebruiken, hoe groot of klein je bedrijf of website ook is. juGO zorgt dan ook bij de oplevering van elke nieuwe website dat Google Analytics data genereert en doelen worden gemeten. Zo heb je altijd inzicht in de prestaties van je website. 

Google Analytics 4 vervangt Universal Analytics

Google Analytics 4 (GA4) is een geavanceerde versie van het oude Universal Analytics (UA). Aangezien Google Analytics 4 de oude UA versie vervangt, is het van belang om de belangrijkste verschillen en voordelen te benoemen. 

  • Data-model: GA4 heeft een nieuw data-model dat gericht is op het verzamelen van meer gegevens over gedrags- en interactie-gegevens, waardoor meer inzicht kan worden verkregen in hoe bezoekers je website gebruiken. UA richt zich meer op het verzamelen van verkeersgegevens en prestaties.
  • Machine learning: GA4 maakt gebruik van machine learning om gegevens te analyseren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen. UA heeft deze functionaliteit niet.
  • Event-tracking: GA4 biedt een verbeterde manier van event-tracking, waardoor meer gegevens kunnen worden verzameld over hoe bezoekers je website gebruiken. 
  • Integratie met andere Google-producten: GA4 is beter geïntegreerd met andere Google-producten, waaronder Google Ads en Google Tag Manager.

 Lees meer over Google Tag manager.

Google Analytics 4

Ben je nog niet bekend met Google Analytics? Of heb je hulp nodig met de overstap van Universal Analytics naar Google Analytics 4? 

juGO helpt je op weg met Google Tag Manager en Google Analytics 4 zodat jij inzicht krijgt in het gedrag en de interacties van je website bezoekers. 

Neem contact op voor meer informatie en een oplossing op maat.

juGO VSP Bedankt