Social media strategie

Social media Strategie

Wat is social media

Dat hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar voor wie het nog niet weet, volgt hier een korte beschrijving. 

Sociale media bestaan uit online platforms en applicaties en hebben tot doel om mensen met elkaar in contact te brengen. De platforms bieden diverse mogelijkheden functies. Bijvoorbeeld het delen van tekst, afbeeldingen, video’s en nieuws. Je kunt social media inzetten voor het onderhouden van relaties met vrienden en familie, netwerken, het bijhouden en delen van nieuws of het promoten van producten en diensten. 

De bekendste social media platforms zijn onder andere Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Snapchat, TikTok en Pinterest. 

Het belang van social media

Dat social media steeds meer deel uit maakt van ons leven, blijkt uit diverse onderzoeken. Hoewel het gebruik en de duur varieert per land en leeftijdscategorie, blijkt dat Nederlanders gemiddeld ongeveer 1,5 tot 2 uur per dag besteden aan social media. 

Wil je als bedrijf je kansen vergroten om in contact te komen met je doelgroep, dan is het belangrijk om zichtbaar te zijn op social media. 

Een passende social media strategie

De keuze voor het juiste platform is van belang. En kies je voor één specifiek platform, of wil je op meer platforms te vinden zijn? Belangrijk is om erachter te komen waar je doelgroep zich bevindt. Wil je vooral jongeren aanspreken, dan is Instagram, Snapchat of TikTok wellicht de beste keuze. Wil je vooral zakelijke relaties leggen, dan is LinkedIn waarschijnlijk een goede optie.  

En dan is de vraag wat je wilt delen. Zijn dat korte tekstberichten of ga je ook video´s maken? En hoe vaak heb je iets te melden? Je moet regelmatig zichtbaar zijn, maar je moet ook inhoudelijk iets te vertellen hebben. 

Het is vooral belangrijk om je te realiseren waar je social media allemaal voor kunt inzetten en wat het doel voor jouw bedrijf is. Denk hierbij aan:

  • Bekendheid opbouwen: een social media strategie helpt bij het vergroten van de zichtbaarheid van je merk of bedrijf. Dit draagt bij aan een groter bereik en naamsbekendheid.
  • Betrokkenheid van je doelgroep: door het delen van relevante en boeiende content, kun je de interactie aangaan met je doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld wedstrijden en winacties houden onder je volgers, meningen en feedback vragen of hun betrekken bij je behaalde mijlpalen.
  • Genereren van verkeer naar de website: door het opbouwen van bekendheid en het vergroten van je doelgroep kun je meer verkeer naar je website genereren. Want je websitebezoekers komen tegenwoordig niet alleen via Google naar je website. 
  • Leads en verkopen genereren: via social media (advertenties) kun je bijvoorbeeld het aantal inschrijvingen voor je nieuwsbrief vergroten. Of het aantal offerte aanvragen of productverkopen verhogen. 
  • Klantenservice: social media biedt je een extra mogelijkheid om snel en direct met je klanten in contact te komen. 

Social media hulp

Weet je niet hoe je social media voor jou bedrijf in kunt gaan zetten? Of heb je hulp nodig om de juiste social media strategie op te zetten?

Geen probleem voor juGO. We helpen je met het maken van de juiste keuze en het opzetten van een passende social media strategie.

Neem contact op voor meer informatie en een oplossing op maat.

juGO VSP Bedankt