10 Google Ads tips

voor beginners

10 Google Ads Tips

voor beginners

10 Google Ads tips voor beginners

Google Ads is een krachtig middel om doelgericht te adverteren en je bedrijf bovenaan in Google te tonen op het moment dat jouw klanten op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Hierbij is het de uitdaging om de Google Ads campagnes zo goed mogelijk in te richten en het hoogste rendement uit je marketing budget te halen. 

Gebruik daarom deze 10 tips om aan de slag te gaan met Google Ads. Hiermee leg je een sterke basis voor rendabele Google Ads campagnes. Je kunt deze tips ook downloaden in de vorm van een PDF bestand. 

Tip 1: Doe uitgebreid zoekwoord onderzoek

Doe uitgebreid onderzoek naar relevante zoekwoorden voor jouw doelgroep, producten en diensten en integreer deze in je advertentiecampagnes. Gebruik tools zoals de Google Zoekwoordplanner om zoekvolume, concurrentie en zoekwoord suggesties te verkennen.

Tip 2: Gebruik een duidelijke campagnestructuur

Creëer een duidelijke structuur binnen je Google Ads account. Deel campagnes in op basis van onderwerp, product of dienst. Hiermee heb je  optimale controle over zoekwoorden, advertenties, landingspagina’s en campagnebudget.

Tip 3: Kies het juiste type zoekwoord

Er zijn 3 verschillende zoekwoord typen, namelijk breed, zinsdeel en exact. Wil je een groot bereik, kies dan voor brede zoekwoorden. Wil je meer controle en gerichter adverteren, gebruik dan zinsdeel of exacte zoekwoorden.

Tip 4: Gebruik zoekwoord uitsluitingen

Voeg negatieve zoekwoorden toe aan je campagnes om te voorkomen dat jouw advertenties worden weergegeven voor irrelevante zoekopdrachten. Dit helpt om je advertentiebudget effectiever te benutten.

Tip 5: Schrijf aantrekkelijke koppen en beschrijvingen

Schrijf pakkende koppen en overtuigende beschrijvingen die de aandacht van gebruikers trekken en hen aansporen om op jouw advertenties te klikken. Focus op unieke voordelen en eigenschappen.

Tip 6: Voeg advertentie-extensies toe

Maak gebruik van advertentie-extensies, zoals sitelinks, oproepextensies en locatie-extensies, om jouw advertenties meer zichtbaarheid en relevantie te geven. Dit vergroot de kans dat gebruikers op jouw advertenties klikken.

Tip 7: Link naar relevante landingspagina’s

Zorg ervoor dat de landingspagina’s waar jouw advertenties naartoe leiden, relevant zijn en aansluiten bij de inhoud van de advertenties. Een positieve gebruikerservaring verhoogt de kans op conversies.

Tip 8: Optimaliseer de landingspagina's

Geoptimaliseerde landingspagina’s dragen bij aan het verhogen van het aantal conversies en verbeteren de kwaliteitsscore van bijbehorende Google Ads campagnes. Hoe hoger de kwaliteitsscore, hoe lager de kosten per klik.

Tip 9: Stel de doelmeting in

Stel conversietracking via Google Tag Manager en Google Analytics op je website om inzicht te krijgen in welke advertenties en zoekwoorden daadwerkelijk leiden tot waardevolle acties. Gebruik deze gegevens om je campagnes te optimaliseren.

Tip 10: Check prestaties en optimaliseer

Volg regelmatig de prestaties van je advertentiecampagnes en pas waar nodig aan. Analyseer statistieken zoals klikfrequentie (CTR), conversiepercentage en kosten per conversie om inzicht te krijgen in de effectiviteit van je advertenties en campagnes.

Hulp nodig met Google Ads?

Wil jij

12 jaar ervaring

De beste service

juGO denkt met je mee en biedt oplossingen die passen bij jouw bedrijf. En we bedienen geen concurrenten in jouw werkgebied

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

juGO VSP - De Online Krachtpatser