Google Tag Manager

Google Tag Manager

Wat is Google Tag Manager

Google Tag Manager (GTM) is een gratis tool die je helpt bij het beheren van marketing- en analyse-tags op je website. Met GTM kun je tags toevoegen, wijzigen of verwijderen zonder de website-code aan te passen.

Tags zijn kleine stukjes code die op je website worden geplaatst om gegevens te verzamelen over hoe bezoekers jouw website gebruiken. Met Google Tag Manager kun je verschillende soorten tags toevoegen, waaronder tags voor marketing-doeleinden, zoals Google Ads-conversies, en analyse-tags, zoals Google Analytics.

Waarvoor gebruik je Google Tag Manager

Met Google Tag Manager kun je regels instellen om te bepalen wanneer tags worden uitgevoerd. Je kunt tags uitvoeren op specifieke pagina’s of op basis van bepaalde gebeurtenissen. Zo kun je bijhouden hoe vaak er op je telefoonnummer, WhatsApp-nummer of e-mailadres wordt geklikt. Of bijhouden hoeveel contactformulieren er worden ingevuld. In het laatste geval houdt je bijvoorbeeld bij hoe vaak je “bedankt-pagina” wordt getoond na het succesvol invullen van het contactformulier. 

Voor e-commerce websites heb je net wat meer informatie nodig. Dan ga je aan de slag met data-layers. Hiermee krijg je de mogelijkheid om ook informatie over orders vast te leggen. Denk aan de producten en orderwaardes. 

Deze gegevens kun je importeren in Google Ads. Hiermee krijg je inzicht in welke campagnes en zoekwoorden bijdragen aan het behalen van conversies zoals het afronden van een aankoop in je webshop. Je hebt nu inzicht in de kosten per conversie en kunt het rendement en return on ad spend (ROAS) bepalen. 

Google Tag Manager is dan ook een belangrijk hulpmiddel bij het verzamelen van gegevens over hoe bezoekers je website gebruiken en het verbeteren van de prestaties van je marketing- en analyse-inspanningen. 

Google Tag Manager hulp

Heb je moeite met de overstap van Universal Analytics naar Google Analytics 4 en Google Tag Manager? Of wil je starten met het bijhouden van eventes zoals kliks of het aantal ingevulde contactformulieren?

juGO regelt het voor je!

Neem contact op voor meer informatie en een oplossing op maat.

juGO VSP Bedankt