Google Ads

(Google Adwords)

Google Ads

(Google AdWords)

Wat is Google Ads

Google Ads, ook bekend als Google AdWords, is het reclameplatform van Google. Met Google Ads kun je online advertenties maken en weergeven in het Google-netwerk.

Googe Ads biedt je de mogelijkheid om via Google Search Ads tekstadvertenties te tonen in de zoekresultaten van Google. Hiermee heb je de mogelijkheid om helemaal bovenaan in Google advertenties te laten zien van jouw bedrijf, product of dienst. 

Google Shopping biedt de mogelijkheid op productadvertenties inclusief afbeelding, omschrijving en prijs weer te geven in de zoekresultaten en in het Google Shopping gedeelte van Google. Ook hiermee kun je helemaal bovenaan in Google zichtbaar zijn voor jouw klanten. 

Via Google Display Advertising kunnen advertenties worden weergegeven op websites die zijn aangesloten bij het Google Display Netwerk. Ook is het mogelijk om relevante advertenties te tonen in YouTube of in mobiele apps.  

Het Google Ads platform gebruikt een biedsysteem en veiling om te bepalen welke advertenties aan een bepaalde gebruiker worden weergegeven en in welke volgorde dit gebeurt. Google Ads werkt op basis van “pay per click” waarbij je alleen betaalt wanneer een gebruiker op één van je advertenties klikt en daadwerkelijk je website bezoekt. Met Google Ads kun je dus heel gericht adverteren en betaal je alleen voor echte bezoekers! 

Google Ads is dan ook dé manier om potentiële klanten te bereiken en verkeer naar je website te genereren. Het succes van Google Ads is echter van meerdere factoren afhankelijk. Zoals de prijs van je producten, de kwaliteit van je website en de concurrentie. 

Met meer dan 12 jaar ervaring, helpt juGO je met het opzetten, beheren en optimaliseren van jouw Google Ads campagnes. We monitoren de resultaten en sturen bij waar nodig om zo snel mogelijk het hoogste rendement uit jouw online marketingbudget te halen. We werken niet met vaste contracten en je hoeft nooit vooruit te betalen. juGO laat liever geweldige resultaten zien waarmee we je overtuigen van onze kwaliteiten en de voordelen van Google Ads. 

De voordelen van Google Ads

 • Reikwijdte: met Google Ads bereik je een groot online publiek waardoor je als adverteerder zichtbaar bent voor een groot aantal gebruikers van Google, Youtube, apps en websites die zijn aangesloten bij het Google Display Netwerk. 
 • Doelgericht: je kunt gericht bieden op specifieke zoekwoorden, locaties, tijden en doelgroepen waardoor je je producten en diensten aan de juiste mensen kunt tonen op het moment dat het er écht toe doet.
 • Flexibel: Google Ads biedt een grote mate van flexibiliteit waarmee je advertentiecampagnes kunt aanpassen en optimaliseren om de beste resultaten te bereiken, zoals bijvoorbeeld zoveel mogelijk websitebezoekers of verkopen genereren.
 • Meetbaar: Google Ads biedt uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden, waardoor je de resultaten van je Google Ads campagnes kunt monitoren en optimaliseren.
 • Snel resultaat: Met Google Ads kun je binnen enkele minuten je advertenties online zetten en resultaten zien. Dit in tegenstelling tot traditionele vormen van reclame die veel langer kunnen duren om resultaten te bereiken of een SEO strategie die een lange adem vergt. 
 • Rendabel: Google Ads biedt een betaalbaar alternatief voor traditionele vormen van reclame, waarbij je alleen betaalt voor echte kliks op je advertenties en bezoekers naar je website.

Hoe werkt Google Ads

Google Ads werkt op basis van een veilingmodel. Je maakt relevante advertenties en geeft aan hoeveel je bereid bent om te betalen per klik (bekend als de “kosten per klik” of “cost per click” (CPC)). Wanneer een gebruiker in Google een zoekopdracht uitvoert die aansluit bij een zoekwoord dat door jou is opgegeven in je advertentiecampagne, wordt er een veiling gehouden waarbij de relevantie en de CPC van de advertenties worden bepaald. De advertentie met de hoogste relevantie en de hoogste CPC wordt als eerste weergegeven aan de gebruiker. 

Google bepaalt de relevantie van een advertentie op basis van verschillende factoren, waaronder de kwaliteitsscore van je Google Ads account de inhoud van de advertentie en de landingspagina en de geschiedenis van de prestaties van de advertentie. Biedt je evenveel als een concurrent, maar heeft deze een slechtere kwaliteitsscore, dan win jij de veiling en wordt je advertentie boven die van de concurrent weergegeven. Een betere website draagt dan ook bij aan betere advertentieposities en lagere Google Ads kosten. 

Ook kun je geld besparen en het rendement verhogen door de resultaten van je campagnes zo goed mogelijk optimaliseren door gericht te bieden op specifieke tijden, locaties en doelgroepen. Als een gebruiker op je advertentie klikt, betaal je voor de kosten per klik. Het doel  is om op deze manier kwalitatieve bezoekers naar je website te trekken en potentiële klanten te bereiken. 

Google Ads biedt ook verschillende rapportage- en analysemogelijkheden, zodat je jouw campagnes kunt monitoren en optimaliseren. Voor extra rapportage en analysemogelijkheden wordt veelal gebruik gemaakt van Google Analytics, een gratis service van Google die allerlei relevante data weergeeft over het gebruik van jouw specifieke website of webshop. Ons advies: ga alleen aan de slag met Google Ads als je ook gebruik maakt van Google Analytics. Zonder de inzichten die je krijgt uit Google Analytics, kun je niet het optimale rendement halen uit Google Ads en dat is zonde van je marketingbudget. 

Gratis Google ads audit

Laat je Google Ads account gratis beoordelen door onze onafhankelijke en gecertificeerde senior Google Ads specialist met meer dan 12 jaar ervaring. 

Google Ads uitbesteden

Wil je het beste resultaat en het hoogste rendement? Kies dan voor een gecertificeerde Google Ads expert die jouw Google Ads campagnes beheert en optimaliseert. 

De investering in een Google Ads expert betaalt zich terug door meer offerte aanvragen, hogere omzet en optimale inzet van jouw marketing budget. 

Vanaf € 250,- exclusief BTW per maand zorgt een gecertificeerde Google Ads expert van juGO ervoor dat jouw bedrijf bovenaan in Google vindbaar is in de regio waar jouw klanten zich bevinden. 

Profiteer van meer dan 12 jaar aan Google Ads kennis en ervaring en verbeter het rendement uit je online marketing investering. 

maak persoonlijk kennis met jouw online expert

Plan een videogesprek via:

Teams & Meet 4

  De voordelen van Google Ads uitbesteden aan juGO

  Wil je bovenaan in Google vindbaar zijn in jouw werkgebied, dan ontwikkelen, beheren en optimaliseren we jouw Google Ads campagnes vanaf € 250,- exclusief BTW per maand. Onze campagnes behalen betere resultaten voor een lager marketing budget. Dat is de meerwaarde van juGO.

   juGO werkt niet met lastige contracten. Je kunt altijd stoppen of tijdelijk pauzeren.

  Bij juGO hoef je nooit vooruit te betalen. We gaan eerst voor je aan de slag voordat je een factuur ontvangt. Zo kun je zonder risico gebruik maken van onze expertise.

  de campagnes die we ontwikkelen zijn van jou. Jij bent en blijft altijd eigenaar van het Google Ads account en de bijbehorende advertentiecampagnes.

  Er kan maar één bedrijf bovenaan in Google staan. Daarom werken we exclusief voor jouw bedrijf en bedienen we geen concurrenten in dezelfde regio. Zo ben je er zeker van dat we alles uit de kast halen voor jouw bedrijf.

  via Google Analytics en op maat gemaakte rapportages delen we de resultaten en krijg je inzicht in het rendement van de Google Ads campagnes. Hiermee maken we onze meerwaarde op een eenvoudige manier inzichtelijk.

  Profiteer van onze jarenlange ervaring met Google Ads en haal het hoogste rendement uit je online marketing budget. Wij zorgen ervoor dat er geen budget verloren gaat en je het beste resultaat behaalt.

  Wil je bovenaan zichtbaar zijn in Google Search? juGO kent de kneepjes van het vak en is Google Ads Search gecertificeerd. Check hier het certificaat.

  Google Actie

  € 400,- gratis advertentiegoed

  Google biedt nieuwe Google Ads gebruikers nu tijdelijk € 400,- gratis advertentietegoed. Besteedt je in de eerste 60 dagen na het aanmaken van je nieuwe Google Ads account voor € 400,- aan kliks op je advertenties, dan krijg je daarna € 400,- advertentietegoed van Google.

  juGO helpt je uiteraard met het aanmaken van je nieuwe Google Ads account en het claimen van het gratis advertentietegoed.

  Gecertificeerd Google Ads expert

  Zie je de voordelen van Google Ads maar heb je zelf geen tijd om de campagnes te beheren. Of ben je al bekend met Google Ads maar haal je niet het optimale resultaat uit je marketing budget?

  juGO heeft meer dan 12 jaar ervaring met het opzetten, onderhouden en optimaliseren van Google Ads campagnes voor uiteenlopende bedrijven. Zowel in het MBK in Nederland als voor internationale B2B en B2C bedrijven. juGO helpt je om online vindbaar te zijn en zorgt voor een betaalbare en rendabele Google Ads strategie die geld oplevert. 

  juGO werkt niet met vaste contracten en je hoeft nooit vooruit te betalen. We zorgen met onze expertise en resultaten ervoor dat jij tevreden bent en daarmee kiest voor een lange samenwerking. 

  Neem contact op voor meer informatie of lees meer over de voordelen van het werken met een Google Ads Expert.

  juGOVSP Cerfiticaat
  juGOVSP Cerfiticaat

  Google Ads certificering van juGO verifiëren kan via deze link.

  Zelf aan de slag met SEO en Google Ads?

  Maak gebruik van deze 10 meest effectieve website optimalisatie tips. Zo leer je in minder dan 2,5 minuten wat je kunt doen om je website te verbeteren. 

  Bekijk de 10 website optimalisatie tips of download het PDF bestand. 

  Gebruik deze 10 tips om aan de slag te gaan met Google Ads. Hiermee leg je een sterke basis voor jouw rendabele Google Ads campagnes. 

  Bekijk de 10 Google Ads tips voor beginners of download het PDF bestand.