Antwoorden op de meest gestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen

juGO haalt meer rendement uit je marketing budget. We richten de campagnes op kopende klanten en filteren ongewenst verkeer. We blijven testen en optimaliseren om advertenties te verbeteren. We verlagen de prijs per klik die je aan Google betaalt. Lees hierover meer onder het kopje “Wat kost een klik?”

We hebben meer dan 20.000 uur aan Google Ads ervaring, dus je profiteert van onze best-practices. We zijn fan van de Kaizen methode. Kaizen is Japans voor “veranderen naar beter” of “verbetering”. We blijven ons bijscholen en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Al vanaf € 250,- per maand beheert juGO jouw Google Ads campagnes. In veel gevallen is € 250,- voor het beheer voldoende om je bedrijf en diensten bovenaan in Google te krijgen en te houden. 

Heb je een uitgebreid diensten of productaanbod, dan hebben we meer tijd nodig om je campagnes zo goed mogelijk te beheren en het beste resultaat te behalen. We bespreken je wensen, doelstellingen en mogelijkheden. Vervolgens ontvang je gratis en vrijblijvend een op maat gemaakt voorstel.

Naast de kosten voor beheer, betaal je Google voor elke klik op je Google advertenties. Google filtert onrechtmatig verkeer er uit, dus je betaalt alleen voor kliks van echte bezoekers naar jouw website. Lees hierover meer onder het kopje “Wat kost een klik?”

juGO beheert je Google Ads campagnes, dus daar heb je geen omkijken naar. juGO haalt het hoogste rendement uit je marketing budget. Je ontvangt wekelijks en/of maandelijks updates en op maat gemaakte rapporten met de resultaten. 

Heb je een beperkt advertentiebudget? Dan zorgen we dat er niet meer wordt uitgegeven dan we hebben afgesproken. We informeren je als het maandelijks vastgestelde budget voortijdig op dreigt te raken. Zo kun je beslissen of je in een drukke maand wellicht meer wilt uitgeven zolang de resultaten goed zijn. 

We staan altijd voor je klaar voor vragen en advies.

De prijs van een klik voor een echte websitebezoeker is van veel factoren afhankelijk. Zoals:

  • Hoe beter de kwaliteit van de Google Ads campagnes, advertenties en zoekwoorden, hoe lager de prijs. 
  • Hoe beter de website voorziet in de vraag van de bezoekers, hoe lager de prijs per klik. 
  • Hoe beter de website is geoptimaliseerd via SEO, hoe lager de prijs per klik.
  • Hoe meer concurrentie, hoe hoger de prijs per klik.

Klikprijzen zijn tevens afhankelijk van de branche / niche en regio waarin je adverteert. 

Wil je inzicht in de mogelijkheden, dan kunnen we gratis een zoekwoord prognose uitvoeren om je een indicatie te geven van de klikprijzen.

Niet per sé. Zoals onder het kopje “Wat kost een klik?” is te lezen, is de klikprijs afhankelijk van veel factoren.

Google Ads werkt met een veilingsysteem. Maar de hoogste advertentiepositie wordt niet zomaar aan de hoogste bieder verkocht. Hoe beter de kwaliteit van de Google Ads campagnes en de website, hoe lager de prijs per klik voor de hoogste positie.

Heeft je concurrent bijvoorbeeld een slecht ingerichte Google Ads campagne en een trage website, dan betaalt deze meer om de hoogste advertentie positie te bemachtigen.

Dit geeft ook direct de meerwaarde van SEO (zoekmachine optimalisatie) in combinatie met SEA (Google Ads) aan. Hoe beter jouw website werkt en aansluit bij de vraag van de bezoekers, hoe gunstiger dat is voor de prijs per klik. Zo kun je een betere advertentiepositie bemachtigen voor minder geld. 

Je advertenties worden aan Google gebruikers getoond op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Je krijgt hiermee extra verkeer naar jouw website. Dit is ook hét moment om zichtbaar te zijn in Google met je producten en diensten, want jouw potentiële klant is klaar om te kopen of een offerte aan te vragen. Hoe beter het aanbod op je website aansluit op de vraag van de bezoeker, hoe meer aanvragen en verkopen er behaald worden. 

Door de inzet van Google Analytics en het instellen van een doelmeting op jouw website, kunnen we precies nagaan hoeveel verkopen en aanvragen via Google Ads bij je binnen komen. We kunnen je op voorhand helaas niet exact vertellen hoeveel verkopen of aanvragen je zult krijgen. We kunnen wel op basis van een zoekwoord prognose een indicatie krijgen van het verkeer en een inschatting maken van de mogelijkheden op basis van onze ervaringen. 

Als je besluit om te starten met Google Ads, houden we de campagnes, uitgaven en aanvragen/verkopen direct vanaf de start nauwlettend in de gaten. We beginnen conservatief, wat inhoudt dat we voorzichtig van start gaan met jouw budget. We willen eerst goede resultaten zien voordat we budgetten gaan verhogen.

Je wilt meer omzet generen, dat begrijpen we. Maar we kijken ook naar de resultaten onderaan de streep. Extra budget moet meer omzet genereren, maar niet tegen elke prijs. De verhouding tussen kosten en omzet is hierbij van belang, zodat je daadwerkelijk winst haalt uit jouw investering. Is de verhouding tussen kosten en omzet naar wens, dan kunnen alle remmen los en gaan we budgetten verhogen en campagnes uitbreiden. 

Je informeert ons als je nieuwe producten of diensten gaat aanbieden. Samen bespreken we de mogelijkheden, bepalen de strategie en gaan hiermee aan de slag.

Campagnes testen en waar nodig uitbreiden hoort bij ons werk en de maandelijkse kosten die je betaalt. Is de gewenste uitbreiding dusdanig groot dat deze niet tijdens de maandelijkse werkzaamheden geïntegreerd kan worden, dan bespreken we vooraf de kosten voor het extra werk. 

Jij bent en blijft altijd eigenaar van de Google Ads campagnes, ook als deze door juGO ontwikkeld worden. 

Je maakt zelf jouw Google Ads account aan en ontvangt hierbij van Google je Google Ads ID. Geen zorgen, een account is zo gemaakt en we hebben een instructiefilmpje voor je gemaakt waarin alles duidelijk wordt aangegeven en uitgelegd. 

Je deelt jouw Google Ads account ID met ons. Vervolgens sturen wij je via ons klantencentrum een verzoek om toegang tot jouw account. Je ontvangt hiervan via Google een e-mail. Zodra je het verzoek accepteert, kunnen wij aan de slag. Wil je het beheer zelf of door iemand anders laten uitvoeren, dan hoef je alleen de toegang op te zeggen. Wij kunnen dan niet meer bij jouw account, maar je account en bijbehorende campagnes zijn nog steeds voor jou beschikbaar. 

Nee, je zit nergens aan vast. We gaan een overeenkomst aan voor onbepaalde tijd en je kunt op elke moment stoppen met onze dienstverlening. 

Wil je stoppen? Dan spreken we af vanaf wanneer je de samenwerking wilt beëindigen, dat kan per direct of met ingang van een specifieke datum. Gemaakte uren in een lopende maand, worden daarbij aan je voorgelegd en we komen samen tot een overeenkomst voor een vergoeding hiervan.

We kunnen jouw campagnes op elk moment pauzeren, bijvoorbeeld als je het te druk hebt vanwege te veel aanvragen. Maar ook als je in een rustigere periode zit die minder rendabel is, bijvoorbeeld als jouw diensten seizoenafhankelijk zijn. Je betaalt dan uiteraard geen kosten voor beheer van jouw campagnes.   

Wil je volledig stoppen, het beheer zelf doen of aan iemand anders uitbesteden, dan informeer je ons per e-mail over de datum per wanneer je de samenwerking wilt beëindigen. We werken niet met vaste contracten, dus je bent vrij om te stoppen wanneer je wilt.

Uiteraard doen we meer dan alleen Google Ads. Denk hierbij onder andere aan:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Website ontwikkeling
  • Content creatie zoals teksten, foto’s en video’s
  • E-mail marketing
  • Projectmanagement

Of het nu gaat om een eenmalig project of terugkerende werkzaamheden, we bespreken graag jouw wensen. 

Je hebt direct vanaf het begin één aanspreekpunt. Zo houden we de lijnen kort en ontstaan er geen misverstanden. Wensen, doelen, strategie, budget… allemaal duidelijk vanaf dag 1. 

Wil je mailen, bellen, appen of zoomen? Geen probleem. Wij passen ons aan.

Neem contact met ons op door te mailen, bellen of appen. We maken graag kennis met jou en jouw bedrijf. 

Je vertelt over jouw wensen en doelen. En je hebt vast ook enkele vragen. Om je goed van dienst te kunnen zijn en een passend aanbod te kunnen presenteren, stellen wij je ook enkele vragen over jouw bedrijf, uitdagingen, resultaten en verwachtingen.  

Als we een klik hebben, deze klik is gratis trouwens ;-), dan geef je juGO de opdracht voor het maken van een voorstel. Hierin zijn tevens de kosten opgenomen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.  

Ga je akkoord, dan start de samenwerking en beginnen we aan het verbeteren van de vindbaarheid van jouw bedrijf. 

Je zorgt voor een Google account (Gmail of Google Workspace), maakt een Google Ads account aan en vraagt de website beheerder voor het instellen van Google Analytics en de doelmeting. Geen zorgen, hiermee kunnen wij je helpen als dat nodig is. 

Bij een nieuw Google Ads account kun je in veel gevallen profiteren van een promotie actie van Google. Bijvoorbeeld:  “Om je te helpen beginnen met Google Ads, geven we je € 400 aan kosteloos advertentietegoed als je € 400 besteedt”. We kijken samen met jou of je hier gebruik van kunt maken. 

Dan kunnen we aan de slag om ook jouw bedrijf tot een online succes te maken!