SEO
linkbuilding

SEO
linkbuilding

Wat is linkbuilding

Linkbuilding is het verzamelen van zogenaamde backlinks die naar jouw website verwijzen. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachine-optimalisatie (SEO). Hoe meer autoriteit de websites hebben die naar jouw website verwijzen, hoe waardevoller deze zijn voor jouw website. 

Linkbuilding heeft verschillende doelen, waaronder het verbeteren van de zoekmachine-ranking van een website, het verhogen van de zichtbaarheid en het verbeteren van de reputatie van je website. De hoeveelheid en kwaliteit van backlinks naar jouw website is een belangrijke rankingfactor voor Google.

Websites met een lage autoriteit kunnen schadelijke zijn voor je positie in Google. Dit zijn zogenaamde toxic backlinks. Kwaliteit van de backlinks is dan ook belangrijker dan de hoeveelheid links die naar je website verwijzen. Websites met hoge autoriteit hebben een positieve impact op je ranking. De uitdaging is dan ook om een link naar jouw website op deze pagina’s te krijgen.  

Kies voor een linkbuilding-strategie met een natuurlijk verloop. Alleen dan heb je een duurzame strategie waar je lang plezier van hebt. Wil je te snel, bijvoorbeeld door backlinks te kopen, dan wordt je bestraft door Google en zak je uiteindelijk (weer) weg in de resultaten. 

Voordelen van linkbuilding

Linkbuilding biedt diverse voordelen voor zoekmachine-optimalisatie:

  • Verbetering van de zoekmachine-ranking: Google beschouwt de hoeveelheid en kwaliteit van backlinks naar je website als een belangrijke rankingfactor. Daarom kan linkbuilding leiden tot een verbetering van de ranking van je website en een betere vindbaarheid in de zoekresultaten.
  • Betere zichtbaarheid en reputatie: door backlinks naar jouw website kan de zichtbaarheid en reputatie van je website worden verhoogd. Dit leidt tot meer verkeer en bekendheid.
  • Verbetering van de gebruikerservaring: door externe links naar hoogwaardige en relevante websites (websites met autoriteit), kan de gebruikerservaring van bezoekers worden verbeterd, wat leidt tot meer vertrouwen en loyaliteit.
  • Nieuwe verkeersbronnen: linkbuilding kan nieuwe verkeersbronnen opleveren. Hierdoor krijg je bezoekers van andere websites naar jouw website.

Linkbuilding door juGO

Heb je zelf geen tijd voor linkbuilding. Of weet je niet waar je moet beginnen? Dan is linkbuilding uitbesteden wellicht een goede optie.

juGO helpt je om inzicht te krijgen in je backlinks en misschien nog belangrijker, de kwaliteit van je backlinks. We onderzoeken de mogelijkheden om het aantal backlinks met autoriteit uit te breiden en gaan aan de slag met het verwijderen van toxic backlinks. 

Neem contact op voor meer informatie en een oplossing op maat.

juGO VSP Bedankt

Zelf aan de slag met SEO en Google Ads?

Maak gebruik van deze 10 meest effectieve website optimalisatie tips. Zo leer je in minder dan 2,5 minuten wat je kunt doen om je website te verbeteren. 

Bekijk de 10 website optimalisatie tips of download het PDF bestand. 

Gebruik deze 10 tips om aan de slag te gaan met Google Ads. Hiermee leg je een sterke basis voor jouw rendabele Google Ads campagnes. 

Bekijk de 10 Google Ads tips voor beginners of download het PDF bestand.